Kommunikation - journalistik

Velkommen til Alsace i det nordøstlige hjørne af Frankrig.



Mikrobryggerier har fremgang i Alsace

Tre Alsace-bryggerier er i top 20 over de bedste håndværksproducenter i Frankrig

Tre håndværksbryggerier fra Alsace indgår i den franske top 20 over de bedste regionale bryggerier i Frankrig.

Sammenlignet med de industrielle sværvægtere i sektoren har de generelt ikke mange år bag sig.. Dog bliver håndværksøl mere og mere populære i barer og på supermarkedernes hylder, og de små bryggerier blomstrer over hele Frankrig.

De tre udvalgte fra Alsace er: Perle-bryggeriet og Bendorf-bryggeriet begge i Strasbourg og Sainte Cru-bryggeriet i Colmar, oplyser France 3.

"Det er en stor anerkendelse", glæder Soizic Zemb, kommerciel leder af Bendorf-bryggeriet, der ligger i Neudorf-distriktet i Strasbourg.

I starten for ti år siden var det et mikrobryggeri med en enkelt brygger. I dag beskæftiger det seks ansatte og producerer 2.500 hektoliter om året i sine produktionslokaler på knap 300 m². Salget sker i egen butik og direkte til professionelle aftagere.

 

På fire år er produktionen fordoblet, og målet er at nå et endnu større publikum: 

”I øjeblikket er vores kunder i bund og grund kendere, fans af håndværksøl,” bemærker Soizic Zemb.

”Vi vil gerne være i stand til at fange dem, der ikke kommer, fordi de finder denne type produkter for dyre eller blot ikke er nysgerrige nok,”

Konkurrencen er hård. Fra Bretagne til Occitanien, fra Ile-de France til Bourgogne, er små bryggerier mangedoblet i løbet af det sidste årti. Der er omkring halvtreds i Alsace og 2630 på landsplan.

 

Ingredienserne til succes: terroir og originalitet

En del af humlen kommer især fra USA, men ellers er det vigtigt, at malt og gær er fra lokale producenter.

Dertil kommer originalitet. Hos Bendorf er etiketterne designet af Strasbourg-kunstnere, og der bydes på syv permanente øl og flere mere flygtige typer, der kommer og går. Smagsvarianter: mynte-kokos-peberrod eller endda appelsin-gulerod-ingefær. Endnu mere overraskende, en agurk- og peberøl:

"Den var et hit på sommerens festivaler, fordi den er meget frisk. Vi laver den ved at macerere agurk i kold infusion, og vi macererer også peber, som giver en vis krydrethed,” fortæller Soizic Zemb til TV-stationen.

”Øl er et "crazy crazy" produkt, smiler Soizic Zemb. Vi kan prøve mange ting, putte hvad som helst i det. Hvis vi ikke længere kan skabe smag, bliver det ensformigt”.

 

 


Føl dig hjemme på Nørrebro - i Strasbourg


August 2019: Ny restaurant i den franske EU-hovedstad er skandinavisk og opkaldt efter den københavnske bydel.