Kommunikation - journalistik

Journalistik i praksis


Argentina buldrer frem - reportage 2013


Eksporten af soja til især Kina stiger støt, mens Europa bliver hægtet af, lyder meldingen fra landbrugseksperterne. På gaden handler det dog først og fremmest om at leve med en inflation på 15-20 procent.

Danskere er godt tilfredse i Argentina


Reportage fra Byerne Tandil, Necochea og Tres Arroyos ud til Atlanterhavet, som er dansker-højborge i Argentina. Med dansk kirke, skole og mange efterkommere af danske indvandrere.

Biodiesel på raps - fremtidens brændstof


I den nære fremtid skal vi også have fokus på brændstof til tung transport - og her spiller biodiesel på raps en stor rolle. Læs om folketingspolitikeren Rasmus Helveg Petersens besøg i Emmelev.

Schweizisk bjergbonde i ophøjet ro


Livet går sin vante gang i de schweiziske alper. Kom med på besøg hos landmand, som tager en dag af gangen og leverer ejendomme videre til næste generation.


Brexit-tæsk til den klassiske sandwich


Aug. 2018. Brexit får stor betydning for enorm import af råvarer og fødevarer til det engelske kontinent. Dermed kommer fødevareforsyningen i fare.

Nyvalgt parlament afgør EU-reform


Artikel fra Maskinbladet januar 2020: "Jeg kan få helt ondt i maven ved tanken om, hvad der sker med landbruget ved en hård Brexit, ” siger Christel Schaldemose.

Milk magic - dansk mejeribrug i udvikling


Innovation og nytænkning er kodeord, når en stor dansk eksport af mejeriprodukter til hele verden skal fastholdes. Læs på engelsk om udviklingen.

Reportage Høsttid er festtid august 2020


På virksomheden Emmelev A/S i Otterup på Nordfyn leverer mange landmænd i høsten selv raps, som er råvare til virksomhedens produktion af biodiesel.


Kronikker


Gør en indsats for Dansk Vestindien


Kronikken i Flensborg Avis er skrevet i 2010’erne og er i dag i sig selv historie, da udviklingen sker hurtigt. Læs om, at fattigdommen breder sig på den tidligere danske koloni-ø St. Croix. Den handler også om, at der fort nogle år siden opstod en stigende dansk turist-interesse for øen, som er en del af Dansk Vestindien. Vi skal holde fast i kontakten med fortiden og fortsat engagere os i fremtiden på de tidligere slaveøer under dansk herredømme. Vi har et ansvar at leve op til.

Da Udo Lindenberg gennembrød Muren


Kronikken i Flensborg Avis er skrevet i 2015 og i dag i sig selv historie. Den handler om historiske begivenheder under Den Kolde krig – om dengang Muren stod endnu, og den vesttyske rocksanger Udo Lindenberg nægtede at acceptere den og konstant opfordrede den østtyske ledelse til dialog – som en af få kulturpersonligheder i Vest. Det lykkedes og blev opfattet af de unge i Øst, og Udo Lindenberg har derfor en del af æren for, at Muren faldt for mere end 30 år siden.